Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: gehavend maar opnieuw te helen

25 januari - 14:00 tot 17:00

€15

Huilen, ze wil huilen. Nee schreeuwen, ze wil schreeuwen. Alles in haar lichaam schreeuwt, maar ze doet het niet, het gaat niet. Ongeloof, angst, paniek, onzekerheid, verdriet en pijn. Ze heeft borstkanker, de dokter heeft het haar net verteld.

Zo begint het voorwoord van het boek van Hentje Metz. Een boek met de titel Gehavend, thuiskomen in jezelf bij borstkanker.

Hentje is net 18 als ze stage gaat lopen bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Kanker, daar had Hentje in haar leven nog amper over gehoord. De pijn en ontreddering die ze ziet tijdens haar stage maakt dat Hentje het liefst weg zou rennen, heel ver weg. Maar er is een stem in Hentje, een stem die zegt: Je Moet Iets Doen. En Hentje blijft.

Iedere avond als ze thuiskomt, praat ze met haar huisgenote over haar belevenissen van die dag. Intense gesprekken tot soms diep in de nacht maken dat er een vriendschap voor het leven ontstaat tussen Hentje en haar huisgenote. De huisgenote wordt Hentje’s beste vriendin en op een dag krijgt die allerbeste vriendin de diagnose borstkanker. En zo wordt Hentje opnieuw geraakt door kanker.

Haar vriendin strijdt en Hentje leert. Hentje leert veel over de gelaagdheid van de vrouw, de levensles van borstkanker, de reis die je maakt als zieke en de mogelijkheid om thuis te komen in jezelf.

Na het overlijden van haar vriendin begint Hentje vrouwen met borstkanker bij te staan. De stem die zo lang geleden al zei Je Moet Iets Doen heeft zijn weg gevonden. Hentje helpt. Met haar website, met lezingen, met haar boek en in haar praktijk.

Kom luisteren naar het verhaal van Hentje. Over een reis die borstkanker heet. Laat je inspireren door haar kracht en ervaring. Help jezelf, help een ander. Want samen kunnen we zoveel meer.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Organisator

Marco de Jong
Telefoon:
06-10250722
E-mail:
info@innerfit.nl
Website:
https://www.innerfit.nl/

Locatie

Filmhuis Oosterbeek
Weverstraat 85
Oosterbeek, 6862 DL Nederland
+ Google Maps
Share This