Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmavond over Homeopathie en een uniek ecologisch bedrijf

14 november 2018 - 19:30 tot 22:00

$8.50

Op deze bijzondere avond kunt u twee bijzondere documentaires kijken. De eerste gaat over homeopathie en de tweede gaat over de ontwikkelingen op een ecologische boerderij in lunteren. Meer informatie over de documentaires vindt u hieronder.

Film 1: “Just one drop”

“Just one drop” vertelt het onbekende verhaal over homeopathie, misschien wel de meest controversiële vorm van geneeskunde. Voor velen is homeopathie niet te begrijpen. Veel mensen menen dat de werking van homeopathie slechts een placebo effect is, of erger nog een vorm van kwakzalverij. Toch bestaat homeopathie al meer dan 200 jaar. Homeopathie is ontdekt door Samuel Hahnemann en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt. De film onderzoekt de misverstanden, onthult het ware verhaal en helpt oude mythes uit de wereld. Tevens rijst de vraag of homeopathie wel de eerlijke kans krijgt die het verdient.

Laurel Chiten, filmregiseuse en producent uit Amerika, maakte de film. Ze deed er 5 jaar over. Lauren gelooft niet alleen in homeopathie, maar zij gelooft ook in een vrije keuze van zorg voor je eigen gezondheid.

Trailer Just One Drop

Film 2: Dansen met gehoornde dames

Jan Dirk en Irene van der Voort hebben een zuivelbedrijf in Lunteren. Zo’n tien jaar geleden drong het tot hun door hoe slecht het eigenlijk gesteld was met hun koeien. Technologische oplossingen bleken vaak alleen maar te leiden tot nieuwe problemen. Wat zou er gebeuren, zo vroegen ze zich af, als ze zouden stoppen met antibiotica en zelfs met vaccinaties? Ze besloten het erop te wagen. Het bleek een kwestie van vallen en opstaan, oude kennis bovenhalen,  experimenteren en volhouden.

Nu hebben ze een uniek antibioticavrij bedrijf waar gezonde Jersey-koeien hun horens mogen houden, waar het weiland in een ecologisch evenwicht verkeert en waar rauwmelkse kaas met natuurkorst (‘Remeker Puur’) wordt gemaakt die bij de beste restaurants als delicatesse op de kaart staat. De boeren, de koeien, de grond, de mest en alle andere elementen van de oorspronkelijke kringloop staan weer in een betekenisvol verband met elkaar. De melkkoeien blijven bovendien uitstekend geschikt voor consumptievlees.

Filmer Onno Gerritse maakte een portret van Jan Dirk en Irene en hun unieke bedrijf. 

trailer: Dansen met gehoornde dames

 

 

Gegevens

Datum:
14 november 2018
Tijd:
19:30 tot 22:00
Kosten:
$8.50
Evenement Categorie:

Locatie

gemeentecentrum de Brink
Brinkstraat 39
BENNEKOM, 6721 WR Nederland
+ Google Maps

Organisator

Marco de Jong
Telefoon:
06-10250722
E-mail:
info@innerfit.nl
Site:
https://www.innerfit.nl/