Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zenuwstelsel, het autismespectrum, en de bipolaire stoornis

12 december - 09:30 tot 16:30

€155

Docent: Pieter van Amerongen.
inclusief koffie/thee en biologische lunch

KTNO en SNRO geaccrediteerd 

Het begrijpen van normale gedachten, gedrag, geheugen, creativiteit en de verstoringen hiervan kan vergroot worden door het bestuderen van aangeboren of verkregen verstoringen van hersenfuncties. Steeds meer komt de psychiatrie richting neurologie en de neurologie richting psychiatrie. Mede en zeker door de toegenomen afbeeldingsmogelijkheden van de functies van de hersenen, wordt de grens steeds vager. Tijdens deze bijscholing van het zenuwstelsel komen onderwerpen aan bod welke in dit grensgebied gekwalificeerd kunnen worden:

Ochtenddeel:

Hierin zullen de normale anatomie en fysiologie behandeld worden. Daarnaast de algemeen geldende neurologische pathologie.

* Neuronen: de bouwstenen van de hersenen en de hersenfuncties

* De grens tussen psychiatrie en neurologie, scherp of vervagend?

* Moderne opvattingen over hersenaandoeningen

* Afwijking in ons sociale brein: het Autismespectrum.

Wat is autisme, hoe wordt autisme gedefinieerd, is autisme te verhelpen/genezen alsmede aspecten als Genetische bijdrage aan autismespectrumstoornissen, Monogenetische of multigenetische oorzaak, Autisme door slecht functionerende synapsen en Het ontstaan van het sociale brein door genen en discrete hersencircuits zullen worden behandeld.

Middagdeel:

Depressie en Bipolaire stoornis, afwijkingen in de emoties en integriteit van het EIGEN IK.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
zenuwstelsel 12-12
155,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
12 december
Tijd:
09:30 tot 16:30
Kosten:
€155
Evenement Categorie:

Locatie

De klipper – Oosterbeek