Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zenuwstelsel, het autismespectrum, en de bipolaire stoornis

26 september - 09:30 tot 16:30

€155.00

Docent: Pieter van Amerongen.
inclusief koffie/thee en biologische lunch

KTNO (K10713) MBK geaccrediteerd 

Het begrijpen van normale gedachten, gedrag, geheugen, creativiteit en de verstoringen hiervan kan vergroot worden door het bestuderen van aangeboren of verkregen verstoringen van hersenfuncties. Steeds meer komt de psychiatrie richting neurologie en de neurologie richting psychiatrie. Mede en zeker door de toegenomen afbeeldingsmogelijkheden van de functies van de hersenen, wordt de grens steeds vager. Tijdens deze bijscholing van het zenuwstelsel komen onderwerpen aan bod welke in dit grensgebied gekwalificeerd kunnen worden:

Ochtenddeel:

Hierin zullen de normale anatomie en fysiologie behandeld worden. Daarnaast de algemeen geldende neurologische pathologie.

* Neuronen: de bouwstenen van de hersenen en de hersenfuncties

* De grens tussen psychiatrie en neurologie, scherp of vervagend?

* Moderne opvattingen over hersenaandoeningen

* Afwijking in ons sociale brein: het Autismespectrum.

Wat is autisme, hoe wordt autisme gedefinieerd, is autisme te verhelpen/genezen alsmede aspecten als Genetische bijdrage aan autismespectrumstoornissen, Monogenetische of multigenetische oorzaak, Autisme door slecht functionerende synapsen en Het ontstaan van het sociale brein door genen en discrete hersencircuits zullen worden behandeld.

Middagdeel:

Depressie en Bipolaire stoornis, afwijkingen in de emoties en integriteit van het EIGEN IK.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
zenuwstelsel - 26-9
155,00
Onbeperkt

Gegevens

Datum:
26 september
Tijd:
09:30 tot 16:30
Kosten:
€155.00
Evenement Categorie:

Locatie

De klipper – Oosterbeek